SGK Tiếng Anh lớp 7 Mới Đề kiểm tra giữa kì 2 - có lời giải

Đề số 4 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới


Đề bài

I. Choose the word having the underlined part pronounced diffrently in each line.

1. A. both                    B. smooth                    C. teeth                       D. fourth

2. A. southern             B. neither                    C. thus                         D. third

3. A. cold                    B. sold                         C. shop                        D. most

4. A. smile                   B. time                        C. kite                         D. miss

5. A. reply                   B. shy                          C. worry                      D. dry

II. Choose the best answer to each of the following questions.

6. “How can I lose weight, Doctor?” -“_________________________”

A. Please fill it out.                                         B. Please don’t open the window.

C. Don’t eat candy and, get more exercise.    D. Go straight for two blocks.

7. “Where’s Dad?” – “ He’s taking a nap._______________”

A. Don’t clean my room.                                B. Please don’t wake him up.

C. Please bring me a glass of water.               D. Call me in twenty minutes.

8. Is Tokyo one of the ___________cities in the world?

A. expensive as           B. more expensive       C. most expesive         D. less expensive

9. Quang is a good badminton player . I cannot _______him.

A. win                                     B. defeat                     C. control                    D. hit

10.You must learn the __________ of the game before playing.

A. rules                        B. law                          C. agreement               D. sayings

11. She is not very__________. She never plays games.

A. sport                       B. sporting                  C. sporty                     D. sports

12. We can not__________skiing  because there is no snow here.

A. play                        B. do                           C. go                           D. make 

13. This is a____________film and it makes me cry a lot.

A. funny                      B. moving                   C. comedy                   D. excited

14. Swimming is a_____________sport in the summer because people want to be in the water in the hot weather.

A. popular                   B. unpopular               C. unhealthy                D. bad

15. Please give me the___________control. I want to change into the other channel.

A. far                           B. remote                    C. farther                     D. further

III. Put the verbs in brackets into suitable tense.

16. When my brother and I (be)………small, we………(go) swimming every weekend.

17. Owen is a football coach but he (not work)…………..at the moment.

18. Quang (not play)………….any sports. He (like)……….collecting stamps.

19. Nam (not do)……………..his homework yet.

20. They (watch)………… this film three times this year.

IV. Read the passage and choose the best answer to fill in each blank.

SPORT’S IMPORTANT

Sport is beneficial (21)            our life. It helps us to keep fit and be healthy. So if you want to be healthy, you should (22)            sports. It also helps people  to lose weight and avoid many diseases. There are many kinds of sports such as: swimming, running, (21)            the bicycle, tennis, wrestling, etc. I like swimming very much. It makes me healthy and strong. I like tennis, (24)            . It makes me feel energetic. It is obvious that many of us want (25)             at home, watch TV and eat snacks. But it is an unhealthy life-style. Only sport will help us be healthy and happy. That’s (26)            I think sport is very important in my life.

21. A. for                    B. to                            C. on                           D. at

22. A. do                     B. make                       C. have                        D. take

23. A. driving              B. going                      C. riding                      D. flying

24. A. either                B. so                            C. neither                    D. too

25. A. stay                   B. to stay                     C. staying                    D. stayed

26. A. what                 B. when                       C. why                         D. where

V. Read the passage and answer the questions.

Sweden’s capital city is built on 14 islands and has a 700 year-old history. The oldest part of Stockholm is the Old Town. Here you can vist the Royal Palce, one of Europe’s largest and most dynamic palaces. There are about 3,000 people living in the Old Town today and it’s a place with café, restaurants, shops and museums, including The Nobel Museum. Stockholm is also the city where Nobel Prize, expect for Nobel Peace Prize, are awarded each year. On the 10 December, the day when Alfred Nobel died, the Nobel Prize winners receive their awards from the Swedish King - a Nobel diploma, a medal, and 10 million Swedish crowns per prize.

27. How many people living in the Old Town today?

……………………………………………………..

28. Are there shops and museums in the Old Town?

………………………………………………

29. When did Nobel die?

………………………………….

30. Is Stockholm the city where Nobel Peace Prize is awarded each year?

…………………………………………………………..

VI. Use conjunction at the end of each group to combine the pair of each sentences.

31. My father  always reads the newspaper in the morning. He always watches the TV news in the morning. (and)

………………………………………………………………………………………………

32. I like cartoons. I don’t watch them much.   (although)

………………………………………………………………………………………………

33. Mr Minh heated some water. He wanted a cup of tea. (so)

………………………………………………………………………………………………

34. I called their house. No one answered the phone. (but)

………………………………………………………………………………………………

35. The class was so noisy. The teacher couldn’t hear the question. (because)

………………………………………………………………………………………………

---------------------THE END---------------------

Lời giải chi tiết

1. B

2. D

3. C

4. D

5. C

6. C

7. B

8. C

9. B

10. A

11. C

12. B

13. B

14. A

15. B

16. was - went

17. isn’t working

18. doesn’t play - likes

19. hasn’t done

20. have watched

21. B

22. A

23. C

24. D

25. B

26. C

 

 

27. There are about 3,000 people living in the Old Town today.

28. Yes, there are.

29. Nobel died on the 10 December.

30. No, it isn’t.

31. My father  always reads the newspaper in the morning and watches the TV news in the morning.

32. Although I like cartoons, I don’t watch them much.  

33. Mr Minh wanted a cup of tea, so he heated some water.

34. I called their house but no one answered the phone.

35. The teacher couldn’t hear the question because the class was so noisy.


Bình chọn:
4.9 trên 7 phiếu

>> Học trực tuyến lớp 7 trên Tuyensinh247.com cam kết giúp học sinh lớp 7 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.


Hỏi bài