Tiếng Anh lớp 7 Mới Đề thi học kì 2 mới nhất có lời giải

Đề số 4 - Đề kiểm tra học kỳ 2 - Tiếng Anh 7 mới


Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 4 - Đề kiểm tra học kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Đề bài

I. Listen and complete these sentences.


1. One of the keys to combating climate change is _______energy sources.

2. _______ energy is generated from sources that naturally replenish themselves and never run out.

3. Over 80% of the total energy consumed by humans is derived from ________ fuels.

4. The first benefit of renewable energy is that it can combat climate change ______ it creates no direct greenhouse gas emissions.

5. Second, renewable energy can _______ pollution and therefore, reduce threats to our health.

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. maid                   B. wait                                    C. said                         D. sail

7. A. delivered                        B. clicked                    C. promised                D. jumped

8. A. those                   B. they                                    C. than                                    D. Thanksgiving

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. serious                B. diverse                    C. special                    D. local

10. A. enormous          B. expensive                C. limited                    D. abundant

11. A. perform                        B. order                       C. receive                    D. rehearse

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

12. I ………….. marbles when I was young, but now I didn’t. I read comic books instead.

A. play                                    B. used to play                                    C. have played                        D. didn’t use to play

13. ………….. the fact that he is 23 years old, he is so childish.

A. In spite                   B. Despite                               C. However                            D. Because

14. Is Minh …………. with the final semester’s result?

A. satisfy                     B. satisfied                              C. satisfying                            D. be satisfying

15. ………… do you visit your grandmother? Every weekend

A. How many             B. How long                           C. How often                          D. How much

16. Traffic accidents can be prevented if people ………… the rules.

A. remember               B. obey                                    C. go after                               D. take care of

17. Do you like seeing a film? - ……………………..

A. No, I don’t like it at all.                                         B. What film shall we see?

C. Who is in it?                                                           D. I’m sorry, I can’t.

18. Nuclear power is expensive and dangerous ………. our environment and our health.

A. for                          B. to                                        C. in                                        D. with

19. They ………… used to solve the problem of pollution.

A. are                          B. will be                                 C. have                                    D. are going to

20. Let’s go for a picnic tomorrow, ……………?

A. will you                  B. do we                                 C. are you                               D. shall we

V. Supply the correct form of the word in brackets to complete these sentences.

21. Don’t phone me between 7 and 8 p.m. We …………. dinner then. (have)

22. Nam is a hard-working student. He ………… the exam easily last year. (pass)

23. This is an ………… movie. I was afraid when watching it. (frighten)

24. My daughter felt …………. at my gift on her birthday. (excite)

25. ……………….., fossil fuels are harmful to the environment. (fortunate)

VI. Read and choose the correct answer A, B, C, or D to complete the following passage.

JUST FOR LAUGHS

            If you are a comedy lover, you will probably want to join Just for Laugh Festival. It was (26) ……… in 1983 by Gilbert Rozon and now becomes the largest international comedy festival in the world. The festival takes (27) ……. each July in Montreal, Quebec, Canada. If you have the chance to join the festival, you will laugh until you cry. You can see some celebrity comedians and travel around one of the (28) ……… beautiful cities in the world. (29) …………. the day, street performers delight people. At night, the city comes alive with comedy actors throughout the city. The Just for Laughs festival also has the Comedian comedy film festival component. This is a (30) …………. festival and it attracts many visitors from all over the world each year.

26. A. found               B. founded                  C. find                                    D. finded

27. A. location                        B. place                       C. position                  D. happen

28. A. best                   B. more                       C. most                       D. much

29. A. During              B. At                           C. From                       D. With

30. A. fascinated         B. fascinating              C. bored                      D. boring

VII. Read and choose the correct answer.

Do you know a mouse which typically wears red shorts, large yellow shoes, and white gloves? Yes, it must be Mickey Mouse, one of the world’s most recognizable characters. He was created by Walt Disney and Ub Iwerks at the Walt Disney Studios in 1928 and has been the official mascot of the Walt Disney Company. Mickey often appears alongside his girlfriend Minnie Mouse, his pet dog Pluto, his friend Donald Duck and Goofy, and his nemesis Pete.

Mickey officially made its first public appearance in the short film Steamboat Willie (1928). It was one of the first sound cartoons. He went on to appear in over 130 films, including The Band Concert (1935), Brave Little Tailor (1938). Mickey appeared mostly in short films, but also occasionally in feature-length films. Ten of Mickey’s cartoons were nominated for the Academy Award Best Animated Short Film. One of these cartoons, Lend a Paw, won the award in 1942. In 1978, Mickey became the first cartoon character to have a star on the Hollywood Walk of Fame.

31. What does Mickey Mouse typically wear?

A. black shorts                                                                        B. large yellow shoes and white gloves

C. jeans and T-shirt                                                                 D. long trousers

32. What is the official mascot of the Walt Disney Company?

A.   Walt Disney                     B. Ub Iwerks                          C. Mickey                   D. Minnie Mouse

33. When did Mickey officially debut?

A. 1928                                   B. 1935                                   C. 1938                       D. 1942

34. How many Mickey’s cartoons won the Academy Award for Best Animated Short Film?

A. ten                                      B. one                                      C. three                       D. none

35. When did Mickey become the first cartoon character to have a star on the Hollywood Walk of Fame?

A. 1938                                   B. 1940                                   C. 1978                       D. 1942

VIII. Rewrite the sentences so that it has similar meaning as the sentences printed before.

36. We will plant more trees along this street to improve the air quality.

=> More trees ………………………………………………………………………………………………… 

37. I wanted to see a science-fiction film. They chose a romantic film in the end. (Nevertheless)

=> ……………………………………………………………………………………………………………..

38. Can life in big cities become very difficult and unpleasant?

=> Life ……………………………………………………………………………………………………….?

39. There used to be fewer cars on the roads before.

=> Now there …………………………………………………………………………………………………

40. Cleaner and safer energy sources will replace fossil fuels in the future.

=> Fossil fuels ………………………………………………………………………………………………..

 

------------------THE END------------------

Lời giải chi tiết

1. alternative

2. Renewable

3. fossil

4. because

5. decrease

6. C

7. A

8. D

9.B

10. C

11. B

12. B

13. B

14. B

15. C

16. B

17. A

18. A

19. B

20. D

21. will be having

22. passed

23. frightening

24. excited

25. Unfortunately

26. B

27. B

28. C

29. A

30. B

31. B

32. C

33. A

34. B

35. C

36. along this street to improve the air quality.

37. I wanted to see a science-fiction film. Nevertheless, they chose a romantic film in the end.

38. in big cities can become very difficult and unpleasant, can’t it?

39. are more cars on the roads than before.

40. will be replaced by cleaner and safer energy sources in the future.

Sub đăng ký kênh giúp Ad nhé !


Bình chọn:
4.9 trên 7 phiếu

>> Học trực tuyến lớp 7 trên Tuyensinh247.com mọi lúc, mọi nơi với đầy đủ các môn: Toán, Văn, Anh, Lý, Sử, Sinh cùng các thầy cô giáo dạy giỏi, nổi tiếng.


Gửi bài