Tiếng Anh lớp 7 Mới Đề thi học kì 2 mới nhất có lời giải

Đề số 2 - Đề kiểm tra học kỳ 2 - Tiếng Anh 7 mới


Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 2 - Đề kiểm tra học kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Đề bài

I. Listen and choose the correct answer to the following questions.


1. When does Halloween occur?

A. October 11th                       B. October 21st                        C. October 31st                       D. October 30th

2. What do people do on Halloween?

A. Carve pumpkins and make funny faces on them.

B. Wear special costume and knock on the door of many houses.

C. Both of them.

D. None of them.

3. Where did the writer make his first Halloween pumpkin?

A. At his house                                               B. At his friendship family’s house.

C. At his friend’s house.                                 D. At his neighbor’s house.

4. How did the writer feel about making Halloween pumpkin?

A. happy                     B. bored                      C. tired                        D. funny

5. What does the writer think about Halloween?

A. scary                       B. interesting               C. tiring                       D. terrific

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. train                    B. wait                                    C. said                         D. paid

7. A. filled                   B. wanted                   C. played                    D. opened

8. A. needed               B. developed               C. wanted                   D. included

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

9. A. costume              B. canoe                      C. highlight                 D. season

10. A. helicopter         B. entertainment         C. superstitious           D. documentary

11. A. overcrowded    B. malnutrition            C. megacity                 D. education

12. A. peaceful            B. wealthy                   C. diverse                    D. labour

IV. Choose the correct answer A, B, C or D to complete these sentences.

13. I am the most intelligent student in the class, ________?

A. am I                        B. do I                         C. isn’t I                                  D. aren’t I

14. The new law limits smoking in public. There are _________ places where people can smoke.

A. many                      B. less                          C. fewer                                  D. more

15. __________ does it take to go from Hanoi to Ho Chi Minh city by plane?

A. How much             B. How many              C. How long                           D. How far

16. Last night, I didn’t go to bed early ________ being very tired.

A. because of              B. although                 C. despite of                           D. in spite of

17. I have never felt as  ___________ as I did when I watched that horror film.

A. terrify                     B. terrified                  C. terrifying                            D. terrible

18. At this time next week, we __________ a wind turbine in our garden.

A. install                      B. installed                  C. will installed                       D. will be installing

19. With that device the wave energy ________ into electricity.

A. will change             B. changed                  C. will be changed                  D. will be changing

20. My jacket is on the chair, ________ is on the table.

A. she                          B. her                          C. hers                                     D. she’s

V. Find the mistake in each sentence below.

21. Because (A) there was (B) an accident, everyone (C) was fine (D).

22. What (A) about go (B) to the park on (C) foot? – It’s a good (D) idea.

23. There are less (A) TV programs for (B) teenagers than (C) there are for adults (D).

VI. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

24. Tidal energy is renewable, ________ and clean. (plenty)

25. It was not ________ that she failed her test. She never studied. (surprise)

VII. Read and choose the correct word in the box to fill in the blank. There is an extra word.

There are three major forms of fossil fuels: coal, oil and natural gas. All three were formed many hundreds of millions of years ago before the time of the dinosaurs – (26)________, we call them fossil fuels.

            Fossil fuels (27)________millions of years to make. But they are not unlimited. We are using up the fuels that were made more than 300 million years ago. They are not (28)________like solar power, wind power, hydro power or biomass. Once they are gone they are gone. So, it’s best not to waste fossil fuels.

            We can save fossil fuels (29)________conserving energy. One simple way to do this is to turn off appliances, TVs and radios that we are not using. We can also turn off lights when no one is in the room. Another way is to go by bike or walk instead of (26)________cars or motorbikes.

26. A. however           B. therefore                 C. but                          D. nevertheless

27. A. take                  B. give                         C. make                       D. get

28. A. new                  B. renew                      C. non-renewable        D. renewable

29. A. with                  B. on                           C. by                           D. in

30. A. drive                 B. driving                    C. to drive                   D. drove

VIII. Read the passage and answer the questions.

            These days, if you want to travel from New York to Beijing, the flight takes about 16 hours. You also have to wait at the airport, and sometimes you have to transfer onto a different airplane. If you add all of that extra time, the trip takes at least 20 hours. But in the future, the trip from New York to Beijing might only take two hours.

            Right now, a private company is developing something called ET3. ET3 stands for “evacuated tube transport technology”. Here is how it works. A tube goes all the way from New York to Beijing. The tube is only a few meters wide. Capsules move through the tube. Six people can sit in one capsule. The capsules use electricity instead of gasoline. For international travel, the capsules can travel at about 6,500 kilometers per hour. That is much faster than airplane - most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

            So how is this possible? How can these capsules travel so fast? The answer is that there is no air inside the tube. When airplanes fly, they have to move through the air. The air slows the airplanes down. Because there is no air in the ET3 tubes, the capsules are able to move at a very high speed. Besides, the capsules are quite light. They only weigh 183 kilograms.

            It is exciting to think of how ET3 will change travel in the future. Maybe someday, you will be able to have lunch in New York and dinner in Beijing.

31. How long will it take to travel from New York to Beijing if you travel by ET3?

=> ………………………………………………………………………………………………………………

32. What does ET3 stand for?

=> ………………………………………………………………………………………………………………

33. What does ET3 use to make engine?

=> ………………………………………………………………………………………………………………

34. How far do most modern airplanes usually fly in one hour?

=> ………………………………………………………………………………………………………………

35. Why does ET3 can travel that fast?

=> ………………………………………………………………………………………………………………

IX. Rewrite the sentences so that it has similar meaning as the sentences printed before, using the word(s) given.

36. I have some homework. My sister has lots of homework.

=> My sister ……………………………………………………………………………………………………

37. Many people still came to join the Book Fair in spite of the bad weather.

=> Although ……………………………………………………………………………………………………

38. Watching this horror film made us feel terrified. (terrifying)

=> It ……………………………………………………………………………………………………………

X. Write the questions for the underlined parts.

39. You should have a medical checkup twice a year.

=> ……………………………………………………………………………………………………………….

40. She doesn’t eat meat because she’s a vegetarian.

=> ……………………………………………………………………………………………………………….

 

------------------THE END-----------------

Lời giải chi tiết

1. C

2. C

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. B

9. B

10. A

11. C

12. C

13. D

14. C

15. C

16. D

17. B

18. D

19. C

20. C

21. A

22. B

23. A

24. plentiful

25. surprising

26. B

27. A

28. D

29. C

30. B

Question 31. It will take 2 hours (to travel from New York to Beijing if you travel by ET3).

Hoặc: It will take 2 hours to travel from New York to Beijing if you travel by ET3.

Question 32. ET3 stands for “evacuated tube transport technology”.

Hoặc: ET3 stands for evacuated tube transport technology.

Question 33. The capsules use electricity.

Question 34. Most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

Question 35. Because there is no air inside the tube and the capsules are quite light.

Question 36. has more homework than me.

Question 37. the weather is bad, many people still came to join the Book Fair.

Question 38. is terrifying for us to watch this honor film.

Question 39. How often should I have a medical checkup?

Question 40. Why doesn’t she eat meat?

Sub đăng ký kênh giúp Ad nhé !


Bình chọn:
4.9 trên 7 phiếu

>> Học trực tuyến lớp 7 trên Tuyensinh247.com mọi lúc, mọi nơi với đầy đủ các môn: Toán, Văn, Anh, Lý, Sử, Sinh cùng các thầy cô giáo dạy giỏi, nổi tiếng.


Gửi bài