SGK Tiếng Anh lớp 7 Mới Đề thi học kì 2 mới nhất có lời giải

Đề số 1 - Đề kiểm tra học kỳ 2 - Tiếng Anh 7 mới


Đề bài

I. Listen to an interview with Emile about his life in Ho Chi Minh City. Decide if the statements are true (T) or false (F).


1. Emile has been in Ho Chi Minh City for more than a year.           

2. Emile moved from a noisy area to a quieter one.   

3. The living cost in Ho Chi Minh City is lower than in London.     

4. Emile doesn’t like the warm weather in the city.  

5. There is great countryside right outside the city.

II. Find the word which has a different sound in the part underlined.

6. A. fear                     B. hear                         C. heart                       D. dear           

7. A. cake                    B. celebrate                 C. racing                     D. candle

8. A. cooked               B. talked                     C. booked                   D. naked

9. A. liked                   B. washed                   C. loved                      D. jumped

III. Find the word which has a different stress pattern from the others.

10. A. chaos                B. circle                       C. direct                      D. cannon

11. A. succeed                        B. happen                    C. replace                    D. attend

12. A. industry            B. density                    C. consider                  D. million

13. A. excellent           B. marvelous               C. familiar                   D. similar

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

14. People living in the slums never get good healthcare, ________?

A. do they                   B. don’t they                           C. are they                              D. aren’t they

15. Peter wants to have _________ business trips because he has become seriously weak.

A. fewer                      B. less                                      C. more                                   D. much

16. We are looking for cheap, clean, _________ sources of energy.

A. polluting                 B. harmful                               C. expensive                           D. effective

17. Everyone is ready for the game, ________?                   

A. is it                         B. isn’t he?                              C. aren’t they                          D. is there

18. There ________ a bus station in the city centre, but it has been moved to the suburbs.

A. were                       B. used to have                       C. use to have                         D. used to be

19. I enjoy the film on TV yesterday evening __________ nobody in my family liked it.

A. so                            B. yet                                      C. although                             D. in spite of

20. ___________ at home when I arrive at 7 a.m. tomorrow?

A. Will you stay          B. Are you staying                  C. Do you stay                        D. Will you be staying

21. Have you got _______ pen, or would you like to borrow _________?

A. your - mine             B. yours - my                          C. yours-mine                         D. your – my

V. Supply the correct form of the word in brackets.

22. Now I’m _______. I didn’t get you a present. (embarrass)

23. Edison is one of the greatest ________ in the world. (invent)

24. The noise in the city kept Hoa _______ at night. (wake)

VI. Find the mistake in each sentence below.

25. He will (A) clean (B) his house at 9 a.m. (C) tomorrow (D).

26. Every day I go to work (A) by foot (B), but she drives (C) to (D) work.

27. There are (A) more opportunities (B) to find jobs (C) in Hong Kong as (D) in Bangkok.

VII. Read the passage and answer the following questions.

            Have you ever seen someone’s anger when you’re stuck in the traffic jam in rush hours? Have you witnessed any driver acting aggressively toward other people on the road? If yes, you have probably witnessed a case of road rage.

            Road rage is aggressive or angry behavior of a driver in a road vehicle. Road rage includes rude gestures, verbal insults, physical threats or even dangerous driving methods. Those behaviors intend to release stress and frustration of the angry drivers. Road rage can cause noisy arguments between drivers and more seriously, physical attacks. That may result in severe injuries or even death. There are many reasons of road rage, one of them is traffic jam. With the increased number of private vehicles in the streets, congestion is getting worse and worse. People are easy to get angry if they are stuck in the traffic jam, so road rage is more likely to happen. People are recommended to calm themselves in the traffic jam by listening to radio or music, so they can prevent road rage.

28. What is road rage?

=> ______________________________________________________________

29. Does road rage include dangerous driving methods?

=> ______________________________________________________________

30. What is one of the causes of road rage?

=> ______________________________________________________________

31. What are people recommended to do to prevent road rage?

=> ______________________________________________________________

VIII. Read the passage and answer the following questions.

“Favela” is the Portuguese word for “slum” in Brazil in one of the (32) __________ economically unequal countries in the world. A favela is a unique, low and middle-income, and unregulated neighborhood in Brazil that has experienced historical governmental neglect. The first favela, now known as Providência in the center of Rio de Janeiro, appeared in the late 19th century, built by soldiers who had nowhere to live following the Canudos War. Some of the first (33) ________ were called bairros africanos (African neighborhoods). Over the years, many former enslaved Africans moved in. Even before the first favela came into being, poor citizens were pushed away from the city and forced to live in the far suburbs. (34) _______, most modern favelas appeared in the 1970s due to rural exodus, when many people left rural areas of Brazil and moved to cities. Unable to find places to live, many people found themselves in favelas. Census data released (35) _______ December 2011 by the Brazilian Institute of Geography and Statistics (IBGE) showed that in 2010, about 6 percent of the Brazilian population lived in slums.

32. A. most                 B. more                       C. fewer                      D. less

33. A. village               B. settlements             C. neighborhood         D. houses

34. A. Although          B. Because                  C. Therefore                D. However

35. A. in                      B. on                           C. at                            D. between

IX. Rewrite these sentences using the given word in brackets so that their meanings stay the same as the first ones.

36. Although there was a traffic jam, I managed to arrive at the train station on time. (despite)

=> …………………………………………………………………………………………………………….

37. You forgot to turn off the TV last night, didn’t you? (remember)

=> You ………………………………………………………………………………………………………?

38. The government will firmly control the over-exploitation of non-renewable energy sources. (be)

=> The over-exploitation …………………………………………………………………………………….

39. They didn’t often go to the cinema every Sunday last year. (not use to)

=> …………………………………………………………………………………………………………….

40. Flying from Vietnam to Australia was so tiring to us. (tired)

=> We ………………………………………………………………………………………………………..

 

 

------------------THE END------------------

Lời giải chi tiết

1. F

2. T

3. T

4. F

5. F

6. C

7. D

8. D

9. C

10. C

11. B

12. C

13. C

14. A

15. A

16. D

17. C

18. D

19. C

20. D

21. A

22. embarrassed

23. inventors

24. awake

25. A

26. B

27. D

32. A

33. B

34. D

35. A

 

28. Road rage is aggressive or angry behavior of a driver in a road vehicle.

29. Yes, it does

30. It is traffic jam.

31. People are recommended to calm themselves in the traffic jam by listening to radio or music, so they can prevent road rage.

36. Despite the traffic jam, I managed to arrive at the train station on time.

37. didn’t remember to turn off the TV last night, did you

Hoặc: did not remember to turn off the TV last night, did you

38. of non-renewable energy sources will be firmly controlled by the government.

39. They did not use to go to the cinema every Sunday last year.

40. were tired of flying from Vietnam to Australia.


Bình chọn:
4.2 trên 11 phiếu

>> Học trực tuyến lớp 7 trên Tuyensinh247.com cam kết giúp học sinh lớp 7 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.