Tiếng Anh lớp 9 Mới Đề kiểm tra giữa kì 2 - có lời giải

Đề số 1 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 9 mới


Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 1 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 9 mới

Đề bài

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. grate                   B. staple                      C. marinate                  D. shallot

2. A. explore               B. expedition              C. resort                      D. environment

3. A. massive               B. immersion               C. imitate                    D. variety

II. Choose the word with different stress from the others in each question.

4. A. recipe                  B. tablespoon              C. ingredient               D. benefit       

5. A. original               B. geography               C. imperial                   D. stimulating

6. A. accent                 B. mistake                   C. global                      D. rusty

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

7. After ten minutes, _________the spaghetti until there is no water left. Then place the pasta into a large bowl.

A. drain                       B. boil                         C. fry                           D. bake

8. My little brother is three. He eats with_________plastic spoon.

A. some                       B. any                          C. a                              D. an

9. Fish is good for the brain. If you don't eat fish, your memory__________ get worse.

A. can                          B. must                        C. could                      D. should

10. Your body uses calcium to build healthy bones and teeth, __________them strong as you age.

A. remain                    B. care                         C. continue                  D. keep

11. If children don't play sports, they _________sleepy and tired.

A. would feel              B. will feel                  C. would have felt      D. had felt

12. Another feature in northern cuisine is in winter all family members gather around a big hotpot _________there is a combination of seasoned broth, vegetables and meats.

A. which                     B. in which                  C. what                       D. when

13. If you pay a visit to Hue, you should once visit Lang Co beach where you can have the most relaxing time and admire the natural beauty of__________.

A. views                      B. panoramas             C. sights                      D. landscapes

14. Eight o'clock is __________ good time to phone Nick: he's always at home in _________evening.

A. Փ– the                    B. a – the                     C. a - Փ                       D. a – an

15. In Con Dao, there are green __________ of forests and fresh meadows and the houses with red roofs, which forms the picture of nature with bright colours.

A. lands                       B. regions                    C. wilderness              D. stretches

16. Would you go to his party if he __________ you?

A. invites                     B. invited                    C. will invite               D. would invite

17. Nam Dinh province, __________my uncle lives, often has hurricanes.

A. when                      B. where                      C. which                      D. that

18. It's an important part of your cultural identity to keep your ________in speaking English.

A. vocabulary              B. language                 C. accent                     D. skill

19. Much __________comes through body language and gesture.

A. talk                         B. exchange                C. speech                     D. communication

20. Try to __________the meaning of words rather than going straight for your dictionary.

A. judge                      B. guess                       C. decide                     D. expect

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Mui Ne is located 24 kilometres northeast of Phan Thiet city. It is a fishing village as well as a familiar tourism area in Binh Thuan province. (21)_________ lovely scenery of swaying coconut trees, Mui Ne, meaning "sheltered peninsula”, is one of the famous and popular holiday (22) _________ in the world with 15-kilometre strip of resorts along the beach.

Thanks to the shallow and slopped beaches, the blue and clean water, nice sun rarely behind the clouds and cliffs battered by the waves of the sea, sometimes Mui Ne is (23) _________ Hawaii of Viet Nam. The beaches are fantastic with activities such as surfing and kitesurfing. But the most (24) _________ scenery at Mui Ne is moving lines of golden sand which is called "Sand Dunes" by local people. The sand is always moving because of the wind and looks like moving waves from afar and that is (25) _________the dunes never look like the same. The scenery is more fascinating at dawn. Mui Ne is really a good wonder for those who are interested in photography.

21. A. For                    B. With                       C. Through                  D. In

22. A. destinations      B. places                      C. camps                     D. seasons

23. A. regarded           B. found                      C. judged                    D. considered

24. A. attraction          B. attracted                 C. attractive                D. attracting

25. A. reason               B. the reason               C. reason why             D. the reason why

VI. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

A World of Sausage

All over the world, all different cultures created interesting processed meat products, and one of the most popular is undoubtedly sausage.

To begin with, sausage making may be considered disgusting as it deals with using various animal parts. Since meat is ground up, certain cuts and parts of an animal that wouldn't be served in their original forms can be used. Literally, this means animal parts such as noses, ears, and other less appetizing areas of an animal's body. Very often, the ground up meat and flesh is mixed with a certain percentage of fat, along with spices and other fillers. After being mixed well, this meat mixture is then stuffed into the cleaned intestines of the animal, which are then sealed at both ends. The result is sausage.

The meats used in sausages come from a variety of animals, although beef and pork are by far the favourites. In some cultures, sausage made from the meat of horses is considered a delicacy. When sausages are cooked, the cooking process sometimes adds to the flavour. While boiling is probably the simplest method, smoking sausages will add a lot of smoky flavour.

Next time you bite into a sausage, it is probably best not to think too much about how it became the tasty thing you are eating. After all, you don't want to ruin a good snack.

26. Where is the mixture of meat placed?

A. Inside a plastic package.                            B. Inside a cleaned intestine.

C. Inside a refrigerator.                                   D. Inside a metal container.

27. What won't be served in their original forms?

A. Certain cuts and parts of animals.              B. Spices and fillers.

C. Sausages of all types.                                 D. Intestines of an animal.

28. What are by far the favourite meats for making sausages?

A. Chicken.                 B. Horse meat.            C. Cuts of lamb.          D. Beef and pork.

29. What is the simplest method of cooking sausages?

A. Grilling.                  B. Smoking.                C. Boiling.                   D. Baking.

30. What advice is given in the passage?

A. Be careful when making sausages.

B. Don't think too much about what you are eating when eating sausages.

C. Try not to use too much fat in the meat mixture when making sausages.

D. Make sure intestines are cleaned before packing with meat.

VII. Write the sentences with the same meaning to the first ones. Use words given.

31. You don’t drink enough water. You will feel tired. (If)

...............................................................................................

32. I have a friend. Her mum is a volunteer worker. (whose)

...............................................................................................

33. Big companies have logos so that their goods can be recognized in every nation.

If there weren't......................................................................

34. English/ widely used/ international communication/ everyday work.

...............................................................................................

 

--------------------THE END--------------------

Lời giải chi tiết

1. D

2. B

3. D

4. C

5. D

6. B

7. A

8. C

9. A

10. D

11. B

12. B

13. D

14. B

15. D

16. B

17. B

18. C     

19. D

20. B

21. B

22. A

23. A

24. C

25. D

26. B

27. A

28. D

29. C

30. B

31. If you don’t drink water, you will feel tired.

32. I have a friend whose mum is a volunteer worker.

33. logos big companies’ goods couldn’t be recognized in every nation

34. English is used widely in international communication for everyday work.

Sub đăng ký kênh giúp Ad nhé !


Bình chọn:
3.8 trên 6 phiếu

Luyện Bài tập trắc nghiệm môn Tiếng Anh lớp 9 - Xem ngay

>> Học trực tuyến lớp 9, luyện vào lớp 10, mọi lúc, mọi nơi môn Toán, Văn, Anh, Lý, Hóa, Sinh, Sử, Địa cùng các Thầy, Cô giáo giỏi nổi tiếng, dạy hay, dễ hiểu, dày dặn kinh nghiệm tại Tuyensinh247.com


Gửi bài