Tiếng Anh lớp 6 Mới Đề kiểm tra giữa kì 2 - có lời giải

Đề số 3 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 6 mới


Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 3 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 6 mới

Đề bài

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. habit                   B. adventure               C. weatherman            D. programme

2. A. educational         B. schedule                 C. newspaper              D. entertain

3. A. Olympic             B. goggle                     C. volunteer                D. marathon

4. A. played                B. achieved                 C. swallowed              D.exhausted

5. A. skyscraper          B. university                C. leisure                     D. most

II. Choose the correct answer to complete each of the following sentences.

6. We _________David in town a few days ago.

A. did see                    B. was saw                  C. did saw                   D. saw

7. _________a grizzly bear?

A. Have you ever see                                      B. Have you ever seen

C. Has you ever seen                                      D. Has you ever see

8. _________are you going to America?

A. When                      B. Who                        C. What                       D. Which

9. We have a test on Monday_________I'll have to study this weekend.

A. so                            B. and                         C. but                          D. because

10. _________man in the world is 120 years old.

A. Older                      B. Old                         C. The oldest               D. Oldest

11. Truong Giang is known as a_________. He is also an actor.

A. weatherman            B. newsreader             C. scientist                  D. comedian

12. I spilt your coffee. Sorry - that was________of me.

A. cute                                    B. clever                      C. clumsy                    D. good

13. He is not eligible to vote__________he's only 17.

A. because                   B. but                          C. so                            D. although

14. He___________the first prize in that contest.

A. ate                          B. won                                    C. bought                    D. made

15. Stop_________about my mistake!

A. to complain                        B. complaining            C. complain                 D. complained

III. Read the passage and choose A, B, C, or D to complete the blanks.

The television is one of the most prominent inventions of the 20th Century. It has become one of the most common ways people view the world beyond them, as ............(16)............... as being one of the best ways for people to escape from the world.

In the 1880s a German...............(17)................. created simplistic moving images using a filtered light viewed. (18)..................... a spinning disk, laying the foundations for the modern television. During the 1920s a number of...................(19)..................began experimenting with sending still images using radio waves. However, it was.............(20).............1928 that General Electric first combined the idea of a …………..(21)................ that could show moving images with the technology to wirelessly broadcast them.

During the 30s and 40s the technology ………...(22)...............gradually improved upon. In America the first regular broadcasts began in 1939 though it was not until after the Second World War that the ...............(23)...............as a standard home appliance began to really take off. After 1945 television sales in America skyrocketed. The first colour broadcast was made in 1954.

Throughout the rest of the world, television came years later, and it wasn’t ………….(24)................. the late 1960s that a television was commonplace in houses throughout the West. By the 1970s, television had become the dominant media force it is today, with 24 hour programming, mass advertising and syndicated shows.

16. A. well                  B. far               C. soon                        D. beautiful

17. A. TV viewer        B. inventor      C. newsreader             D. beggar

18. A. to                      B. in                C. through                   D. at

19. A. doctors             B. engineers    C. scientists                 D. policemen

20. A. into                   B. at                C. on                           D. in

21. A. cooker              B. house          C. animal                     D. device

22. A. is                       B. was             C. were                        D. are

23. A. dog                   B. bike             C. television                D. radio

24. A. until                  B. in                C. to                            D. by

IV. Read the passage and answer the questions below.

Chicago, where I am from , is called “the Windy city”. In the winter a cold wind blows off Lake Michigan and it snows a lot. The temperature gets very cold , sometimes below zero. In the spring the weather is great. It’s warm and the snow melts. People plant gardens and start to play outdoor sports like baseball.  In the summer it’s hot and sometimes humid. People swim and turn on their air conditioners to keep cool. Sometimes it rains or we get thunderstorms.  In the fall it’s cool. People prepare for winter and buy warm clothes like coats and hats. The leaves change colours and fall from trees. It’s very beautiful.

25. When do the leaves change colours in Chicago?

26. When do people plant gardens ?

27. When is it humid?

28. When do people prepare for winter?

29. When does it snow?

IV. Rearrange the words to make a complete sentence.

30. found/ talk/ the/ both/I/ and/ entertaining/ informative.

....................................................................................

31. is/ good/ form/ a/ of/ swimming/ exercise.

.... .............................................................................

32. a/ is/ 2.5 D real-time/ Red Alert 2/ computer/ strategy/ game.

...............................................................................

33. the / Sydney / cleanest/ the/ is / and / the /most/ in/ city/ world/ beautiful

...... ......................................................................

34. is/ country/ in/ a/ Sweden/ northern/ Europe

......................................................................

---------------THE END---------------

Lời giải chi tiết

1. B

2. C

3. A

4. D

5. C

6. D

7. B

8. A

9. A

10. C

11. D

12. C

13. A

14. B

15. B

16. A

17. B

18. C

19. B

20. D

21. D

22. B

23. C

24. A

25. In Chicago, the leaves change colours in the fall.

26. People plant gardens in the spring.

27. It is humid in the summer.

28. People prepare for winter in the fall.

29. It snows in the winter.

30. I found the talk both entertaining and informative.

31. Swimming is a good form of exercise.

32. Red Alert 2 is a 2.5 D real-time strategy computer game.

33. Sydney is the cleanest and the most beautiful city in the world.

34. Sweden is a country in northern Europe.

Sub đăng ký kênh giúp Ad nhé !


Bình chọn:
3.8 trên 6 phiếu

>> Học trực tuyến lớp 6 trên Tuyensinh247.com mọi lúc, mọi nơi với đầy đủ các môn: Toán, Văn, Anh, Lý, Sử, Sinh, Địa cùng các thầy cô nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu


Gửi bài