Đề số 4 - Đề kiểm tra học kỳ 2 - Tiếng Anh 6 mới


Đề bài

I. Listen and fill in each blank with NO MORE THAN TWO WORDS.


1. Sumo is very popular in_____________.

2. Sumo is ____________around the world.

3. Actually, the guys battling against each other are not ___________.

4. The speaker likes the ___________before the fights begin.

5. He also loves the traditions, the __________ and the costumes.

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently for the rest.

6. A. this                                   B. think                C. thank                      D. thieves

7. A. fear                                  B. near                 C. really                      D. wear

8. A. old                                   B. stone               C. hope                       D. come

III. Choose the odd one out.

9. A. Japan                                B. Iceland            C. New York              D. Finland

10. A. referee                            B. player              C. coach                      D. stadium

11. A. German                          B. American        C. Italy                        D. English

IV. Choose the correct answer to complete these sentences.

12. _________ a nice day! Shall we go swimming?

      A. How                       B. When                      C. What                      D. Which

13. ________________ any time playing video games last week?

      A. Did you spend       B. Do you spend         C. Spent                      D. Are you spend

14. She has a black belt in karate. She first __________ karate when she was seven.

      A. went                       B. played                     C. did                          D. made

15. It’s a device that allows you to operate a television, etc. from a distance. It is a _________.

      A. channel                   B. MC                         C. TV schedule             D. remote control

16. Badminton requires only a net, a racket, and a birdie or ________.

      A. ball                         B. ski                           C. shuttlecock             D. goggles

17. ________ spectator sports in Britain are cricket and football.

      A. More popular          B. The more popular   C. Most popular          D. The most popular

18. I really love living in Montreal _________ there are so many places to visit that are nearby.

      A. but                          B.so                             C. because                   D. although

19. You shouldn’t throw those papers away; they’re __________.

      A. refillable                 B. reducible                 C. recyclable               D. repayable

V. Complete the sentences with the correct form or tense of the verbs in brackets.

Question 20. Encouraging people ___________ (use) public transport is a great way to reduce traffic jams.

Question 21. To save ____________, turn off lights and television when not in use. (electric)

Question 22. Nearly half of the people in the world are ______________ in football. (interest)

VI. Find and correct the mistakes in these sentences.

23. Paul is very tired (A) because (B) he didn’t slept (C) well (D) last night.

24. Have (A) you ever be (B) to (C) Paris (D)?

25. If (A) we polluted (B) the air, we will have (C) breathing (D) problems.

VII. Read the passage and decide if the following statements are True (T) or False (F).

      Earth Day is a birthday! Just like a birthday is a special day to celebrate a person. Earth Day is a special day that celebrates the Earth. It is a day to remember to take care of our planet.

      Earth Day was born on April 22,1970, in San Francisco, California. It is now the largest, most celebrated environmental event worldwide. Every year, many countries around the world join together in the celebration of Earth Day on April 22nd. On Earth Day, people celebrate by doing things that help to protect the environment. Some things people do to help the Earth are: turn off the lights to conserve energy, plant trees, recycle, and pick up garbage in their communities.

      You don’t have to wait for Earth Day though, you can help the environment every day!

26. The first Earth Day was celebrated around the world. ______

27. Earth Day is a day to take care of our planet, Earth. ______

28. A few countries celebrate Earth Day. ______

29. On Earth Day, people do some good things that help the planet. ______

30. Turning lights off is a way to save energy. ______

VIII. Read and choose the correct answer to complete the following passage.

THE “UP” MOVIE

Up is a 2009 American 3D computer-animated comedy-drama buddy adventure film produced (31) ________ Pixar Animation Studios and released by Walt Disney Pictures. The film centers on an elderly widower named Carl Fredricksen (Ed Asner) and an earnest boy named Russell (Jordan Nagai). Carl and Ellie (32) ________ up, marry and live in the restored house. After Ellie suffers a miscarriage and they are told they cannot have a child, the couple remembers their childhood dream of (33) ________ Paradise Falls. They save for the trip, but (34) ________ have to spend the money on more pressing needs. Finally, the now elderly Carl arranges for the trip but Ellie suddenly falls ill, is hospitalized, and dies. Years later in the present day, Carl still lives in the house by stubbornly holding out while the neighborhood homes are torn down and replaced by skyscrapers. However, Carl resolves to keep his promise to Ellie by turning his house into a makeshift airship using thousands of helium (35) ________. The flying house encounters a cumulonimbus storm and ends up high above South America.

31. A. by                     B. with                                    C. from                       D. at

32. A. grows               B. grew                       C. grow                       D. have grown

33. A. to visit              B. visiting                    C. visited                    D. to visiting

34. A. repeat               B. repeated                  C. repetition                D. repeatedly 

35. A. roofs                 B. balloons                  C. walls                       D. bricks

IX. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

36. It’s not good for you to stay up late and play games until midnight.

=> You _____________________________________________________________________________.

37. She has never seen the more amazing sight. (most)

=> It’s _____________________________________________________________________________.

38. We haven’t been to Hanoi for three years. (went)

=> The last time _____________________________________________________________________.

39. Sue shouldn’t go out this weekend, or she won’t have time to study.

=> If _______________________________________________________________________________.

40. How about going to the cinema tonight?

=> Shall ____________________________________________________________________________?

 

------------------THE END------------------

Lời giải chi tiết

1. Japan

2. misunderstood

3. wrestlers

4. ceremonies

5. history

6. A

7. D

8. D

9. C

10. D

11. C

12. C

13. A

14. C

15. D

16. C

17. D

18. C

19. C

20. to use

21. electricity

22. interested

23. C

24. B

25. B

26. F

27. T

28. F

29. T

30. T

31. A

32. C

33. B

34. D

35. B

Question 36. shouldn’t stay up late and play games until midnight

Hoặc: should not stay up late and play games until midnight

Question 37. the most amazing sight she has ever seen

Hoặc: the most amazing sight that she has ever seen

Question 38. we went to Hanoi was three years ago

Question 39. Sue goes out this weekend, she won’t have time to study

Hoặc: Sue goes out this weekend, she will not have time to study

Question 40. we go to the cinema tonight?

 

Bình chọn:
4.9 trên 7 phiếu

Các bài liên quan:

>> Học trực tuyến lớp 6 chương trình mới trên Tuyensinh247.com. Đầy đủ khoá học các bộ sách (Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều). Cam kết giúp học sinh lớp 6 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.


Hỏi bài