Đề số 1 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 6 mới


Đề bài

I. Choose the word that underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. they                    B. think                       C. that                         D. those

2. A. who                    B. when                       C. where                      D. what

3. A. needed               B. decided                  C. played                     D. wanted

4. A. provided             B. started                    C. worked                   D. decided

II. Put the verbs in the correct form.

1. Nam (buy)_________a new dress 5 days ago.

2. He (not eat) _________fish  last night.

3. Where_________you (go) _________on January 1st  2015?

4. _________you (see) _________a good movie  yet ?

III. Choose the best answer.

1. She  ____________________Ha Noi last week.

A. visits                       B. visiting                    C. visited                     D. visit

2. The food is very __________________.

A. long                        B. delicious                 C. noisy                       D. historic

3. Where do you __________________fishing?

A. play                        B. do                           C. go                          D. have

4. Many girls and women__________________ aerobics to keep fit.

A. play                                    B. go                           C. do                           D. see

5. Hai can __________________ boxing well.

A. do                           B. play                         C. go                           D. have

6. The _____________tells people what is happening in Viet Nam and the rest of the world.

A. national                  B. cartoon                   C. game show             D. 7 o’clock news

7. Big Ben is the most famous tower in __________________.

A. Viet Nam               B. England                  C. America                  D. Australia

8. Thanh likes__________________ weather because he can go swimming.

A. hot                          B. cold                                    C. rainy                       D. warm

9. Disney Channel is one of__________________  channels for children.

A. the exciting                        B. exciting                  C.  most exciting         D. the most exciting       

10. I have never _________________to Australia.

A. be                           B. been                        C. was                         D. am

IV. Use the words in the box to fill the passage below.

comedies                 educational                      national                     viewers

VTV1 is a (1)___________television channel in Viet Nam. It attracts millions of (2) ___________because it offers many different interesting programes. The 7 o’clock news  tells people what is happening in Viet Nam and the rest of the world. (3) ___________bring a lot of laughter and help people relax after a hard working day. The most exciting programmes are game shows. They can be both entertaining and (4) ___________.

V. Read the passage carefully and answer the questions.

1. Is VTV1 a national television channel in Viet Nam?

=> ................................................................................................

2. What are the most exciting programmes?

=> .........................................................................................

VI. Put these words into the correct orders to make meaningful sentences.

1. I / been / have / three times. / Hanoi / to

=> ………………………………………………………….

2. tallest / My / is / the  / brother / person .

=> ………………………………………………………………………….

3. lives / very / from / He / far / office . / his

=> ……………………………………………………………………….

4. did / Where / play / you / badminton / yesterday?

=> ………………………………………………………………………....

VII. Rewrite the following sentences, beginning with the words provided.

1. Nam is interested in watching television.

=>  Nam likes ……………………………………………………………

2. What time did you go to bed last night ?

=> When............................................................................................?

 

-------------------THE END-------------------

Lời giải chi tiết

I.

1. B

2. A

3. C       

4. C

II.

1. bought

2. didn’t eat/ did not eat

3. did you go

4. Have you seen

III.

1. C

2. B

3. C

4. C

5. A

6. D

7. B

8. A

9. D

10. B

IV.

1. national

2. viewers

3. Comedies

4. educational

V.

1. Yes, it is.

2. The most exciting programmes are game shows.

VI.

1. I have been to Hanoi three times.

2. My brother is the tallest.

3. He lives very far from his office.

4. Where did you play badminton yesterday?

VII.

1. watching television

2. did you go to bed last night


Bình chọn:
4.4 trên 11 phiếu

Các bài liên quan:

>> Học trực tuyến lớp 6 chương trình mới trên Tuyensinh247.com. Đầy đủ khoá học các bộ sách (Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều). Cam kết giúp học sinh lớp 6 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.


Hỏi bài