50 bài tập trắc nghiệm về thì Câu bị động cơ bản

Làm đề thi

Câu hỏi 1 :

What I fear most of all is  that we__________in what refers to the building of a new market in West Crane. The local people seem to be very wary about it

  • A might misinterpret
  • B might have misinterpreted
  • C won't be misinterpreting                                              
  • D might be misinterpreted

Đáp án: D

Lời giải chi tiết:

Câu này dịch như sau: Điều mà tôi lo sợ nhất là rằng chúng ta bị hiểu nhầm về ngụ ý khi xây tòa nhà trong thị trường mới ở West Crane. Người dân địa phương có vể như rất cẩn trọng về việc này.

Vì câu mang nghĩa bị động nên ta dùng might be + Ved/V3

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 2 :

By the time I came here all the better jobs __________ taken

  • A have been
  • B  were                         
  • C  are                                           
  • D had been

Đáp án: D

Lời giải chi tiết:

Cấu trúc: By the time + S + quá khứ đơn, S+ quá khứ hoàn thành

Câu này dịch như sau: Trước khi tôi đến đây những công việc tốt hơn đều đã có người hết rồi. 

=>Chọn D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 3 :

Films of violence _________ on television until after 9.30 at night, the time when the majority of children __________________to bed.

  • A cannot be shown - went
  • B aren't being shown – had gone
  • C shouldn't be shown - go
  • D needn't be  shown - have gone

Đáp án: C

Lời giải chi tiết:

Câu này dịch như sau: Các bộ phim bạo lực không nên được chiếu trên tivi cho đến khi sau 9:30 tối, lúc mà đa số trẻ con đều đi ngủ.

shouldn't Vo: không nên

Câu ở ngữ cảnh hiện tại nên dùng thì hiện tại đơn [ go]

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 4 :

As for Tina, we can be quite sure she will not say a word, even   if she ________       

  • A speaks to                                                                                 
  • B is spoken to
  • C will be spoken to                                                                   
  • D will be able to speak to

Đáp án: B

Lời giải chi tiết:

Trước tiên sau if không được dùng tương lai đơn nên ta loại đáp án C vad D. Câu này dịch nghĩa như sau " Vì đó là Tina, chúng tôi khá chắc rằng cô ấy sẽ không nói một lời nào. thậm chí là cô ấy được bắt chuyện trước."

Vì câu mang nghĩa bị động nên chọn câu B.

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 5 :

“Fragile, handle with care" ____on the package, but still the contents  of the parcel _____ when it arrived.

  • A had written - would be broken
  • B is being written - will be broken  
  • C was written - were broken
  • D has been written - could break

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 6 :

I’m not sure who should be punished for the incident. Certainly not Al-ice, since she _________ of possible dangers

  • A wasn’t warned                                                          
  • B hasn’t warned
  • C hadn’t warned                                                          
  • D wouldn't be warned

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 7 :

Since, at the very beginning, he showed some inclination towards laziness, he_______of all his duties Afterwards he worked very well.

  • A had to be reminded                                   
  • B had to remind
  • C must have reminded                                 
  • D must have been reminded

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 8 :

One thing seems rather certain. The advertising campaign ___________ in a proper way.

  • A hasn't run                               
  • B wasn’t run                   
  • C hadn't run                           
  • D wouldn't run

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 9 :

I found it difficult to follow what was _______  because of the noise from the engine room.

  • A being said                             
  • B talked         
  • C being told                           
  • D spoken

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 10 :

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following question.

Only one of our gifted students                  to participate in the final competition.

  • A was choosing  
  • B chosen   
  • C has been chosen
  • D have been chosen

Đáp án: C

Phương pháp giải:

Câu bị động

Lời giải chi tiết:

Giải thích:

Cấu trúc bị động với thì hiện tại hoàn thành: have/has + been + P2

Tạm dịch: Chỉ có một trong những sinh viên có năng khiếu của chúng tôi mới được chọn tham gia vào cuộc thi chung kết.

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 11 :

You _________ plenty of time in case the bus _______ ; otherwise, you'll risk missing your ferry.

  • A must have allowed - delays                           
  • B were allowed - was deloyed
  • C had better allow - is delayed
  • D ought to be allowed - has delayed

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 12 :

He may still try to do something to improve his image but I know how it will end: he______________to stop coming

  • A will tell                                  
  • B is said                           
  • C will be told                      
  • D will be said

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 13 :

There is no point asking Bob for information concerning the contest. As far as I know he___________about it

  • A hasn’t been told                      
  • B didn’t tell                     
  • C hasn’t told                        
  • D wouldn’t tell

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 14 :

It’s true that happiness_____________with money, but some money______________life easier

  • A mustn’t be bought – made                                 
  • B can’t be bought – makes
  • C shouldn’t buy – has made                                    
  • D doesn’t buy – is making

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 15 :

Sine, at that time, his name_______secret, we all addressed him “Uncle Roy”

  • A has been kept                                                       
  • B was keeping
  • C must have been kept                                          
  • D had to be kept

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 16 :

Over a hundred Embassy staff and their families____________that there was no danger

  • A were gathered to tell them                                  
  • B were gathered to be told
  • C gathered to tell                                                     
  • D were gathered for telling them

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 17 :

Although he ______________ a fair trial, I don’t expect him to return

  • A has been promised        
  • B had promised
  • C has promised                                                        
  • D keeps promising

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 18 :

Many U.S. automobiles --------------- in Detroit , Michigan.

  • A manufacture
  • B have manufactured
  • C are manufactured
  • D are manufacturing

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 19 :

I still can’t believe it ! My bicycle ----------- last night.

  • A was stolen   
  • B was stealing         
  • C stolen
  • D stole

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 20 :

Let’s go ahead and do it now. Nothing ------------ by waiting.

  • A will be accomplished     
  • B accomplished    
  • C has accomplished
  • D accomplishes

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 21 :

- “When               ? “

- "In 1928".

  • A penicillin was discovered        
  • B did penicillin discovered
  • C was penicillin discovered
  • D did penicillin discover

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 22 :

The rescuers                  for their bravery and fortitude in locating the lost mountain climbers.

  • A were praised
  • B praised       
  • C were praising
  • D praising

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 23 :

Vitamin C               by the human body . It gets into the bloods stream quickly.

  • A absorbs easily
  • B is easily absorbing
  • C is easily absorbed
  • D absorbed easily

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 24 :

Renoir is one of the most popular French impressionist painters. His paintings               masterpieces all over the world.

  • A had considered    
  • B are considering    
  • C are considered
  • D consider

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 25 :

We can’t go along here because the road is                 .

  • A been repaired       
  • B being repaired
  • C repaired     
  • D repairing

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 26 :

More than 50 films                in Ho Chi Minh city  since June.

  • A were shown
  • B had been shown  
  • C have been shown
  • D have shown

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 27 :

DNA tests                 accepted in our court cases.

  • A are known
  • B were used
  • C have been
  • D will have

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 28 :

The child’s arm was swollen because he                 by a bee.

  • A had being stung
  • B stung
  • C had stung   
  • D had been stung

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 29 :

Mr. Wilson is                as Willie to his friends.

  • A known
  • B knew

    is known

  • C is known
  • D knowed

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 30 :

If you                by the police for speeding, what would you do ?

  • A stopped
  • B are stopped         
  • C was stopped
  • D were stopped

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 31 :

Each word in our mental dictionaries                with its unique sound and meaning.

  • A must store  
  • B must be stored    
  • C must is stored
  • D must to be stored

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 32 :

These instructions                 precisely.

  • A must follow
  • B must followed
  • C must to be followed
  • D must be followed

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 33 :

If you                  about it, will you be able to answer?

  • A are asked
  • B ask   
  • C will be asked       
  • D asked

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 34 :

Do you believe that such a problem can                ?

  • A solve
  • B be solving
  • C is solved    
  • D be solved

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 35 :

“ Can’t we do something about the situation?”

- “Something                 right now.”

  • A is doing
  • B is do
  • C is being done       
  • D has been doing

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 36 :

The university                 by private funds as well as by tuition income.

  • A is supported
  • B supports    
  • C is supporting
  • D has supported

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 37 :

This picture                by Johnny when I came.

  • A painted      
  • B was painted
  • C was being painted
  • D had been painted

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 38 :

It must                 without delay.

  • A do     
  • B has been done
  • C be doing
  • D be done

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 39 :

The money                 to him 2 months ago, but it                back yet.

  • A was lent/ had not been given
  • B has been lent/ was not given
  • C was lent/ has not given
  • D was lent/ has not been given

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 40 :

She could easily                 for a top model.

  • A be mistaken
  • B have mistaken
  • C been mistaken     
  • D to be mistaken

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 41 :

My shirt                by my sister on my last birthday.

  • A gave
  • B was given
  • C had been given
  • D was being given

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 42 :

Many species of rare animals                 seriously.

  • A is endangered
  • B are in danger
  • C are threaten
  • D are threatened

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 43 :

The girl                 is now in hospital.

  • A who injured in the accident     
  • B was injured in the accident.
  • C who was injured in the accident
  • D whom she injured.

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 44 :

The robbers attacked the police from behind.

  • A The police was attacked from behind.       
  • B The police were attacked from behind.      
  • C The robbers were attacked from behind
  • D The robbers are attacked from behind

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 45 :

They have to hold the meeting in this narrow room.

  • A The meeting had to be hold in this narrow room.
  • B The meeting has to be hold in this narrow room.
  • C The meeting has to be holded in this narrow room
  • D The meeting has to be held in this narrow room.

Đáp án: D

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 46 :

They showed his photograph on television.

  • A On television they had his photograph shown.
  • B His photograph was shown on television.
  • C His photograph is being shown on television
  • D The television was shown his photograph.

Đáp án: B

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 47 :

They saw him searching the truck.

  • A He is seen searching the truck.
  • B He is seen to search the truck.          
  • C He was seen searching the truck
  • D He was being seen searching the truck.

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 48 :

Complete the sentence using the words given. 

Further tests / going / done / drug / soon

  • A Further tests are going to done on the drug soon.
  • B Further tests are going to do on the drug soon.
  • C Further tests are going to be done on the drug soon.
  • D Further tests are going to be done the drug soon.

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 49 :

Complete the sentence using the words given.

This book / ought/ read/ on the spot.

  • A This book ought be read on the spot.
  • B This book ought to been read on the spot.
  • C This book ought to be read on the spot
  • D This book ought to have been read on the spot.

Đáp án: C

Đáp án - Lời giải

Câu hỏi 50 :

Complete the sentence using the words given.

Our plan / might / cancel / due / lack of funds.

  • A Our plan might be cancelled due to lack of funds.
  • B Our plan might cancelled due to lack of funds
  • C Our plan might be cancel due to lack of fund
  • D Our plan might cancel due to lack of funds.

Đáp án: A

Đáp án - Lời giải

Xem thêm


Góp ý Loigiaihay.com, nhận quà liền tay

Gửi bài